A méltóság jó dolog, csak nehéz megtartani!

2018/01/09. - írta: DerecskeiZo

Második hét, Hétfő

kave2.jpg

A nap, ami már oly szomorkásan ébredt fel reggel, hogy bánatában fehér fátylat eresztett a város orcájára. De Ádám számára mégis egy új lehetőséget teremtett, hogy közelebb kerülhessen Évához, a lányhoz, akivel még nem is találkozott. A Dózsa Mátyás Gimnázium nem számít elit iskolának, az itt érettségizők többsége alig jut el valamilyen egyetemre, pontátlaguk is csak a középmezőnyre elegendő. Ám Éva mindig is szeretett ide járni, hiszen Ildi szülei a Dózsához ragaszkodtak, és Éva mindenképpen követni szerette volna barátnőjét. Ádám reggel negyed nyolc környékén érkezett az iskolával szembe található kisebb terület parkba. Egyik kezében egy termoszt tartott, vállán egy oldaltáska. Mereven nézte a felgyülemlett sokaságot az iskola kapuja előtt. Nagyon kellett figyelnie, hiszen Évát csak képről látta, ha megérkezik, valahogy oda kell hívnia magához, lehetőleg a bénázási lehetőségeket, nélkülözve. De a percek egyre gyorsabban peregtek, és a helyzet is kezdett kínossá válni, hiszen többen észrevették, hogy ott áll, ő egyedül, és nyilvánvaló volt, vár valakire. Ádám azt is kinyomozta, hogy mivel Éva nem környékbeli, így csak két irányból közelítheti meg a sulit . Vagy a tér mögötti Akác úton közlekedő busszal fog érkezni, aminek a megállója a tér sarkán található, vagy jobbról, egy hosszú úton, aminek a végében szintén van egy buszmegálló. Ám a fiú azt is tudta, már lépnie kell, választani és elindulni az egyik irányba, mert ott várakozni rohadt ciki kezd lenni. A hosszú utat választotta, és reménykedett benne, hogy a szembe jövők között felismeri a hosszú szőke, angyal arcú lányt.

Éva megnyomta a gombot, jelezvén leszállási szándékát, és átkarolta a barátnőjét. Ma minden más lesz, meglátod- próbálta lelkesíteni Ildit, aki még nem volt teljesen magánál, de vette az adást, hogy Éva kezd túl lenni a szombati sokkon. Leszálltak, és elindultak az iskola irányába. 

Hello, megismerkedhetünk? - jött egy üzenet Éva telefonjára. Kapcsi.hu.

- Nézd Ildi- fordult barátnője felé, egy srác rám írt. Megálltak és Éva megnézte a srác adatlapját. Egyetemista, az már biztos és valljuk be, jóképű. - állapította meg, barátnője bólogatását követően. Szóval mi van még? Edzőteremben is dolgozik, személyi edző, ez is valami. Szóval eddig rendben a fiú, összegezték.

Szia. Azért még dolgozz egy kicsit érte. Mit lehet tudni rólad? - írt vissza Éva.

Miközben a lányok elmolyoltak a válaszokkal, egy magas, barna rövid hajú srác lépett oda Évához.

- Szia, Évi, ugye? - kérdezte mosolyogva.

- Ismerlek? - válaszolt a lány, alig feltűnő flegmasággal.

- Igaz nincs még nyolc, de cappucinóra ez a fél is megteszi. Ádám vagyok!

A lány összerakta magában, hogy kivel is áll szemben, majd egy fél pillantást vetett döbbent barátnőjére.

- Te mit keresel itt? - kérdezte a fiútól, akinek életben valóban nem volt nagy feje, vagyis olyan átlagos volt a lány számára, de valami nem stimmelt. Ádám próbált lazának tűnni, elővett a táskájából egy fehér bögrét, és átnyújtotta a lánynak. 

- Mennyi kávét kérsz bele? - kérdezte.

- Te nem vagy normális, mi ez az egész? - kérdezte Éva, és hol a fiút, hol az immár mosolygós Ildit bámulta. Az egész helyzet kezdett komikussá válni.

- Hoztam neked cappucinót, gondoltam hétfőn rád fér egy kis formabontás.

- De kedves vagy! - próbálta Éva a jobbik énjét elővarázsolni. Szóval nekem hoztad? Hát...nem kellett volna! -fulladt bele a próbálkozásba. Figyelj, ez valóban jó fej dolog, tényleg, csak az időzítéssel van gond.- zárta rövidre, majd megfogta barátnője kezét, és várta, hogy a fiú vessen véget a kínos jelenetnek.

Ádám értetlenül, s mint akit egy cseppet sem izgat, hogy éppen megalázták, próbált sablonos dolgokról még néhány másodpercet beszélgetni, hogy mégse így keljen távoznia végzetének színhelyéről. Évi elmesélte, hogy nagyon rossz passzban van, és most nincs kedve semmihez, csak egy dolog jár a fejében, az érettségin a maximális pontszám elérése. persze az ígéret most is megvolt: - Bepótoljuk, de már ittam kávét.

Ha most lenne egy 10 dolog hogyan lépjünk le méltósággal poszt elmentve a telefonomban, biztos újra elolvasnám - Ádám

A múlt heti történéseket ide kattintva tudod elérni. A vasárnapit pedig ide.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyparvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1213561799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása